POLITICĂ

Primarul oraşului Odorheiu Secuiesc candidează pentru un nou mandat, din partea unui partid local nou înființat.

Árpád Gálfi, primarul oraşului Odorheiu Secuiesc, candidează la alegerile locale din luna iunie la un al treilea mandat din partea Partidului pentru Odorheiu Secuiesc, contracandidatul său din partea UDMR fiind István Szakács-Paál.

Edilul a anunţat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în 9 iunie va candida pentru un nou mandat, din partea Partidului pentru Odorheiu Secuiesc, el fiind unul dintre fondatorii partidului. Organizaţia înregistrată în aprilie 2021 va avea candidaţi pentru funcţia de primar, precum şi candidaţi pentru consiliul local, însă numai în Odorheiu Secuiesc. Nu va avea candidat nici pentru fotoliul de preşedinte de consiliu judeţean şi nu va întocmi liste nici pentru consilieri judeţeni, şi nu va participa nici la celelalte alegeri care au loc anul acesta în România.

Potrivit unui articol publicat de portalul de ştiri Székelyhon, Árpád Gálfi a prezentat şi sigla partidului, care este o reprezentare stilizată a porţilor secuieşti care conduc la mormântul lui Balázs Orbán, în apropiere de Odorheiu Secuiesc.

Fondatorii au subliniat că pornesc cu „o pagină curată”, formaţiunea politică participă pentru prima dată la alegeri. Árpád Gálfi şi-a exprimat speranţa că li se va alătura oameni şi din Partidul Oamenilor Liberi (POL), în culorile căruia a câştigat funcţia de primar în 2020. Politicianul a subliniat: împreună cu colegii de partid, doreşte să lucreze pentru oraş în următoarele decenii, să îl transmită mai departe „generaţiei viitoare”, a scris Székelyhon.

Portalul local de ştiri Uh.ro a amintit că Árpád Gálfi a câştigat primul mandat reprezentând Partidul Civic Maghiar (PCM), dar a fost exclus din acest partid. În 2019, a început demersurile pentru înfiinţarea partidul local. Însă întrucât înregistrarea sa a fost contestată, la alegerile precedente acesta a candidat în culorile POL şi a câştigat încă un mandat de primar.

SURSA: Hirado Foto: LÁSZLÓ ILDIKÓ

Articole asociate

Alianţa Maghiară din Transilvania (AMT) se concentrează pe administraţiile locale atât în formarea partidului, cât şi la alegeri

Redactia

Dacian Cioloş şi-a dat demisia din USR. Fostul premier şi 4 europarlamentari anunţă înfiinţarea partidului REPER

Redactia

Exclusivitate la Agenda de Mureș – Secretarul general al Alianței Pentru Patrie, Codrin Ștefănescu, a făcut anunțul, Traian Bendorfean desemnat președinte al APP Mureș.

Redactia

PSD și PNL alocă sume importante din subvenția încasată de la bugetul de stat pentru promovarea în mass-media.

Redactia

Câţi bani au primit partidele politice în primele trei luni din 2021 şi pe ce i-au cheltuit

Redactia

Deputații votează astazi moțiunea simplă depusă de PSD la adresa lui Adrian Oros

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more