UDMR Mureş

Zilele trecute, Soós Zoltán a primit sprijinul organizației municipale UDMR.

Soós Zoltán, primarul în funcție, a anunțat recent că va candida ca independent. Adunarea delegaților UDMR Târgu Mureș a votat joi să nu-și prezinte un candidat propriu pentru funcția de primar, așa cum a făcut-o în urmă cu 4 ani, susținându-l pe Soós Zoltán.
Candidatul poate conta și pe sprijinul filialei locale a EMSZ, care se va mobiliza împreună pentru ca actualii candidați ai UDMR la Târgu Mureș și la Consiliul Județean Mureș să își păstreze locurile, în conformitate cu acordul național semnat recent între UDMR și EMSZ-MPE pentru anul 2024.

Acordul se referă doar la primar și la președintele Consiliului Județean, astfel că, așa cum s-a anunțat deja, Alianța Maghiară din Transilvania va candida separat pentru scaunul de consilier municipal. István Kali, președintele organizației municipale, va conduce probabil lista, iar László Pápai, care s-a transferat de la Partidul Oamenilor Liberi (POL), este de asemenea așteptat să apară printre candidați.

Decizia UDMR-ului municipal va fi înaintată de organizația județeană către Consiliul Permanent al Uniunii, unde va fi finalizată.

SURSA: Maszol

Articole asociate

Lista UDMR și Aliații: Menținem Târgu Mureș pe Drumul Dezvoltării.

Redactia

S-a finalizat procesul de nominalizare în organizațiile județene din UDMR Mureș.

Redactia

Csibi Attila Zoltán – Candidat la Președinția UDMR Mureș.

Redactia

Péter Ferenc demisionează din funcția de președinte al UDMR Mureș.

Redactia

Delegația UDMR În Washington: Raport Asupra Drepturilor Minorității Maghiare din România.

Redactia

UDMR: am convenit cu guvernul un amendament în beneficiul administrațiilor locale.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more