POLITICĂPSD Mureş

Deputații votează astazi moțiunea simplă depusă de PSD la adresa lui Adrian Oros

  • Ministrul este acuzat că agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” ministrului
  • Deputații au dezbătut, luni, moțiunea simplă depusă de 101 parlamentari împotriva ministrului Agriculturii
  • Moțiunea se intitulează „Agricultura României este atacată de de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian Nechita Oros”
Sursa: Mediafax Foto

Deputații votează astazi moțiunea simplă depusă de PSD împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Moțiunea, susținută și de partidul AUR, acuză faptul ca agricultura traversează cea mai neagră perioadă din cauza „incompetenţei şi amatorismului” ministrului.

Deputații au dezbătut, luni, moțiunea simplă depusă de 101 parlamentari împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros. Documentul se intitulează „Agricultura României este atacată de de cel mai periculos dăunător: ministrul Adrian Nechita Oros”.

„Acest ministru vrea să distrugă micul producător, care vrea să distrugă zootehnic, creșterea de cereale, care are pus un client politic care dă bani la partid, la ANSVSA. (…) Este penibil ce se întâmplă în Parlament la nivel de democrație de o lună de zile nu am putem pune interpelări. Pentru dl. ministru al Agriculturii, care a revenit în sală, ce pot să-i spun? Că e de porc! Ori că se liminează la cinci, ori că se limitează la șase porci numărul de porci pentru gospodării, pentru micul producător, nu e normal. O scroafă face 6-7-8 porci. Vă spunem că suntem de partea românilor și aseară românii au ieșit în stradă că nu mai suportă restricțiile. Voi sunteți adevărații extremiști”,

spune copreședintele AUR George Simion.

Social-democrații îl acuză pe Adrian Oros că este mincinos și arogant.

„Sunt convins că în ciuda suferințelor, în ciuda protestelor, toți fermierii apreciază că sunteți asortat cu mască și batistuță. Doar că țipla, batistuța călcată în patru colțuri nu e despre agricultură și nici despre agricultură. (…) Despre țăran ar trebui să vorbim cu respect. Ar trebui să răspundeți fermierilor care vă pichetează și fermierilor care vă cer să vă aduceți aminte. Doar că nu va aduceți aminte de ce ați promis și ați mințit. Dle. ministru, nu sunteți nici primul ministru liberal care a mințit și minte. Ați mințit. Sunteți și arogant. Cei care sunt în fața ministerului dvs. și vă aduc amintede anunmite lucruri nu sunt nici colindători, nici cerșători, niciinfractori, nici milițieani. Sunt țărani pe care i-ați mințit”.

, afirmă deputatul PSD Daniel Suciu

Deputatul liberal Costel Șoptică acuză că documentul social-democraților este „doar o înșiruire de idei ”.

„Este doar o înșiruire de idei doar pentru a vă justifica activitatea parlamentară. Astăzi ați devenit brusc extrem de îngrijorați de soarta agriculturii românești, uitând că în ultimii ani ați deținut frâiele acestui domeniu pentru care ați făcut aproape nimic. Veniți, astăzi și aruncați cu invective la adresa unui Ministru competent – Adrian Oros, un profesionist desăvârșit, uitând mult prea repede pe mâinile cui ați lăsat agricultură și dezvoltarea satului românesc – ilustrului și filozofului abstract Petre Daea”

Costel Șoptică – deputatul liberal

De asemenea, Alin Costel Prunean (USR PLUS) i-a criticat pe social-democrați: „Nu e săptămână în care PSD să nu inventeze vreo acțiune menită să destabilizeze bunul mers al lucrurilor în speranța că lumea o să uite ce au făcut cât au fost la guvernare. Din păcate pentru cei de la PSD le ies minciunile la iveală ptrecum bancnotele din buzunarul lui Mircea (Marcel – nr.r) Ciolacu. Ei depun moțiuni la adresa miniștrilor pentru că altceva nu știu ce să facă”.

Grupul UDMR din Camera Deputaților nu susține moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului agriculturii – a declarat deputatul de Satu Mare, Magyar Lóránd, vicepreședintele Comisiei de agricultură, care atrage atenția asupra faptului că o parte din acuzațiile formulate cândva de PNL-USR, într-o moțiune anterioară depusă împotriva fostului ministru Petre Daea se regăsesc acum, în textul moțiunii prezentate de PSD.

„Dezbatem o nouă moțiune simplă. Din păcate, politizăm din nou un subiect care ar merita o dezbatere mai serioasă. Aș fi preferat ca mai întâi să avem o discuție punctuală. (…) Ne place să vorbim mult și să facem foarte puțin.Chiar dacă va trece moțiunea de azi, problemele nu se rezolvă. Se cere demisia ministrului Agriculturii. Nu știu ce ar rezolva o demisie. Chiar și cei mai înverșunați critici trebuie să-i recunoască dlui Oros și meritele. Demisia ministrului agriculturii nu va rezolva problemele din agricultură. Chiar și cei mai înverșunați critici trebuie să recunoască meritele domnului Oros. Până în prezent ministerul a lansat 6 programe MADR din bugetul național în anul 2021, subprogramul Agro IMM și acordarea ajutorului de minimis, în valoare de maxim 2.000 euro pe beneficiar, pentru cultivarea de legume în spații protejate. Până la urmă s-au găsit și soluții pentru ca programul Tomata să continue și chiar să fie îmbunătățit”

Magyar Lóránd.- vicepreședintele Comisiei de agricultură

SURSA: Aleph News

Articole asociate

Dumitrița Gliga Anunță Candidatura pentru Președinția Consiliului Județean Mureș.

Redactia

Maior și PSD Târgu Mureș: Candidatura pentru Consiliul Local.

Redactia

Primarul oraşului Odorheiu Secuiesc candidează pentru un nou mandat, din partea unui partid local nou înființat.

Redactia

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării Lansează Achiziția pentru Cloudul Guvernamental Dedicat.

Redactia

Cladiu Maior și Călin Moldovan se alătură PSD Mureș.

Redactia

Ar putea fi instalate camere de luat vederi în creșe și grădinițe.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more