Aeroportul din București a înregistrat cele mai multe întârzieri, în timp ce aeroportul din Cluj a avut o performanță ușor mai bună decât media națională.
Punctualitatea transportului aerian intern în această vară este deplorabilă, informează Ziarul Financiar. Potrivit datelor Eurocontrol, între 1 iunie și 15 august, 40% dintre zboruri au decolat cu întârziere sau au aterizat mai târziu decât era programat.
Cele mai proaste procentaje au fost înregistrate de București, cel mai mare aeroport din țară, cu 40,5% din sosiri și 44,7% din plecări întârziate. Nici pasagerii care au aterizat pe aeroportul din Cluj nu au fost răsfățați: 38% dintre sosiri și 40,9% dintre plecări au avut întârzieri. Timișoara s-a descurcat relativ bine, cu doar 38,8% și, respectiv, 29,4% din zboruri întârziate.
Aeroportul din Iași a preluat conducerea în ceea ce privește zborurile anulate, cu o rată de 2,9%. Aeroportul Otopeni a fost al doilea, cu 2,6%. Cluj Napoca a avut o rată de anulare destul de mică, de 1,6%, iar Sibiu doar 0,3%. La nivel național, companiile aeriene au anulat 2% din zboruri.
În această perioadă, Centrul European al Consumatorilor din România a primit 481 de sesizări. Cele mai multe reclamații au vizat companiile Wizz Air, Ryanair și Lufthansa. Reclamanții nu ar trebui să contacteze autoritatea națională pentru protecția consumatorilor (ANPC), deoarece o serie de companii aeriene (Wizz Air, Ryanair etc.) nu au o filială în România și, prin urmare, nu pot fi urmărite de către această autoritate.
SURSA: Maszol.ro Foto: Philip Myrtorp on Unsplash