Primaria_TGM
CULTURĂPrimăria Tg.Mureş

Oportunități de Finanțare oferite de Primăria Târgu Mureș.

Asociațiile și fundațiile din Târgu Mureș pot solicita finanțare pentru a organiza festivaluri, expoziții, tabere și campanii antidrog. Dar și asociațiile și cluburile sportive pot aplica pentru fondurile anunțate de Primăria Târgu Mureș.

Conform legislației în vigoare, și primăriile din orașe și din mediul rural pot acorda finanțări pentru evenimente, festivaluri și manifestări organizate în zona lor.
Acest lucru permite primăriilor să folosească fonduri publice pentru a sprijini inițiativele societății civile. La începutul anului, după adoptarea bugetului, primăriile publică o cerere de propuneri și stabilesc sumele care pot fi solicitate de ONG-uri și asociații sportive. În toate cazurile, este o condiție ca și organizatorii evenimentului să aibă o contribuție proprie.

Sunt sprijinite atât cluburile, cât și sportivii individuali

La Târgu Mureș, cele mai mari sume de bani vor merge și în acest an către asociații sportive, cluburi și sportivi individuali. După cum se știe, orașul are un club sportiv propriu, care are un buget anual de zece milioane de lei. În plus, cluburile sportive pot solicita patru milioane de lei de la bugetul municipiului Târgu Mureș. Există un apel separat pentru echipele și concurenții individuali aparținând școlilor sportive, un apel separat pentru cluburile care promovează sportul de masă și un apel separat pentru sportivii de elită. Aceștia din urmă pot solicita sprijin pentru a participa la competiții naționale și internaționale.

Festivalurile vor primi cei mai mulți bani

De asemenea, Primăria Târgu Mureș a anunțat și competițiile culturale. Potrivit bugetului, asociațiile și fundațiile care organizează diverse evenimente și activități culturale pot solicita în total 2.750.000 de lei, la care se adaugă 887.894 de lei nealocați anul trecut.
Sunt stabilite aici criteriile care stabilesc câți bani pot fi solicitați pentru fiecare eveniment în parte. După cum explică un anunț de pe site-ul primăriei, organizatorii de festivaluri pot solicita cei mai mulți bani, 150.000 de lei fiecare, cu un maxim de 750.000 de lei.
Suma maximă pentru expoziții în oraș este de 60.000 de lei, iar pentru publicații despre Târgu Mureș este de 20.000 de lei. Termenul limită pentru depunerea cererilor culturale este 16 aprilie.
Schimb de experiență, prevenție Tinerii și asociațiile și fundațiile care organizează evenimente, tabere și întâlniri pentru ei nu sunt lăsați deoparte.

Anul acesta, Primăria Târgu Mureș alocă 250.000 de lei pentru evenimente, mese rotunde și campanii de combatere a substanțelor adictive pentru tineri. La această sumă pot aplica și asociațiile care organizează tabere și întâlniri pentru tinerii cu afecțiuni cronice sau cu dizabilități. Termenul limită pentru depunerea cererilor este 5 aprilie. Condițiile exacte de aplicare sunt disponibile pe site-ul Primăriei Târgu Mureș.

SURSA: Szekelyhon

Articole asociate

Concurs de idei pentru noul “Monument al Eroilor Revoluției din Decembrie 1989”.

Redactia

Anunțarea Proiectelor Câștigătoare în Concursul de Bugetare Participativă din 2024.

Redactia

Marcaje Rutiere Renovate pe Străzile Principale din Târgu Mureș.

Redactia

Containerele Selective SMART își Fac Debutul în Târgu Mureș.

Redactia

Pavaj cu iluzie optică în memoria operei lui János Bolyai la Cluj-Napoca.

Redactia

Optimizarea Traficului în Târgu Mureș Prin Semafoare Inteligente.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more