UDMR Mureş

UDMR: am convenit cu guvernul un amendament în beneficiul administrațiilor locale.

Nu mai trebuie reziliate contractele de finanțare pentru care primăriile nu au cheltuit 5% din sumă până la 30 septembrie, a adoptat guvernul la propunerea UDMR.

Amendamentul este deosebit de important pentru proiectele din cadrul programului operațional regional care au fost licitate foarte târziu, ceea ce face aproape imposibilă cheltuirea a mai mult de 5 la sută din fonduri. Este vorba în principal de licitații sociale sau de proiecte pentru izolarea locuințelor.

“UDMR a decis că, dacă municipalitatea solicită acest lucru, toate aceste licitații pot fi reportate în următorul ciclu bugetar, indiferent de cât de avansată este implementarea lor. Acest lucru este de mare ajutor pentru municipalități, pentru că, dacă s-ar fi păstrat varianta inițială, ar fi pierdut cel puțin doi ani, deoarece ar fi trebuit să depună din nou cereri pentru aceste fonduri. Ar fi trebuit să aștepte noile licitații, să depună din nou cereri de finanțare și, în mod realist, am fi ajuns unde suntem acum în doi sau trei ani”

Antal Árpád – primarul orașului Sf.Gheorghe și președintele Consiliului Național al Administrațiilor Locale.

Ordonanța de urgență a guvernului prevedea inițial că, dacă până la 30 septembrie nu se cheltuie 5% la o licitație POR, contractul de finanțare va fi reziliat.

SURSA: UDMR

Articole asociate

Lista UDMR și Aliații: Menținem Târgu Mureș pe Drumul Dezvoltării.

Redactia

S-a finalizat procesul de nominalizare în organizațiile județene din UDMR Mureș.

Redactia

Zilele trecute, Soós Zoltán a primit sprijinul organizației municipale UDMR.

Redactia

Csibi Attila Zoltán – Candidat la Președinția UDMR Mureș.

Redactia

Péter Ferenc demisionează din funcția de președinte al UDMR Mureș.

Redactia

Delegația UDMR În Washington: Raport Asupra Drepturilor Minorității Maghiare din România.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more