ACTUALITĂŢIADMINISTRAŢIEConsiliul Judeţean MureşSĂNĂTATEŞTIRI LOCALE

Problema testărilor pentru COVID-19 rezolvată în județul Mureș

✅La nivelul județului Mureș vor exista în curând două aparate de testare pentru COVID-19. Este vorba de aparatul existent la UMFTS Târgu-Mureș, aparat pentru care Spitalul Clinic Județean Mureș a comandat deja reactivii pentru efectuarea testelor. Pe lângă acesta Spitalul Clinic Județean Mureș a comandat un al doilea aparat care va sosi săptămâna viitoare. Prin intermediul celor două aparate vor putea fi realizate peste 1.000 de teste zilnic.

✅Spitalul Județean achiziționează și echipamente suplimentare pentru tratarea pacienților COVID-19. Consiliul Județean Mureș s-a reunit astăzi în ședință extraordinară pentru a aproba rectificarea bugetului Spitalului Clinic Județean Mureș cu suma de 2,7 milioane de lei. Fondurile au fost direcționate către unitatea medicală din bugetul județean și vor fi utilizate pentru achiziționarea de echipamente și aparate necesare în perioada următoare pentru funcționarea în condiții optime a activității medicale. Achizițiile vizează, în special, secția de Terapie Intensivă, care, printre altele, va fi dotată suplimentar cu aparate de ventilație mecanică, paturi, monitoare de funcții vitale și ventilator pentru transport.

‼️?Problema testărilor pentru COVID-19 rezolvată în județul Mureș✅La nivelul județului Mureș vor exista în curând două…

Publicată de Consiliul Judetean Mures pe Marţi, 17 martie 2020

”Consiliul Județean va depune toate eforturile necesare pentru ca medicii și asistenții să aibă la dispoziție echipamentele și aparatele necesare pentru diagnosticarea și tratarea pacienților infectați cu COVID-19. Mă bucur că situația legată de testarea persoanelor pentru COVID-19 a fost soluționată. Sperăm ca în cel mai scurt timp să ajungă reactivii necesari pentru testări. Fac un apel și pe această cale către populație să rămână calmi și să urmeze indicațiile de prevenție puse la dispoziție de autorități”, a declarat președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc.

✅De asemenea, în cursul săptămânii trecute, CJ Mureș a aprobat un fond de urgență în valoare de 100.000 de lei care este pus la dispoziția Comitetului Județean pentru Situații de Urgență și va fi utilizat, dacă este cazul și la cerere, pentru acoperirea costurile legate de carantina persoanelor suspectate de infecție cu COVID-19

Articole asociate

Târgu Mureș: Program Special de 1 Mai Anunțat de Primărie.

Redactia

Activitate intensă a Poliției Locale Târgu Mureș pentru menținerea ordinii publice.

Redactia

Vacanțe de vară accesibile, cu zboruri directe din 10 orașe, inclusiv Târgu Mureș.

Redactia

Cosmin Pop Își Anunță Candidatura pentru Primăria Târgu Mureș într-un Eveniment la Cocoșul de Aur.

Redactia

Marcaje Rutiere Renovate pe Străzile Principale din Târgu Mureș.

Redactia

Forța Dreptei Mureș Își Schimbă Conducerea: Mihai-Dan Farcaș, Noul Președinte

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more