VIDEOS

ÎNTÂLNIRI INFORMALE – EP.5 | Dennis Deletant

”Homo qui facit et vivit historia” – Un om ce face și trăiește istoria ! Înțelept, lucid, atent, cu o analiză critică solid argumentată, profesorul Dennis Deletant este un om providențial… Urmăriți-l și bucurați-vă !

Ioan Chiorean: Dragi prieteni sunt fascinat de istorie și mă bucur intens așa mistuitor atunci când am privilegiul să cunosc să iau contact cu oameni istorie nu numai istorici ci și participanți martori actori ai istoriei recente un astfel de om homo îi face etvic istoria este excelența sa domnul profesor Denis stilette domnule profesor sunt onorat de această întâlnire virtuală.

Dennis Deletant: Vă mulțumesc pentru invitație și îmi place plăcere să vorbesc cu spectatorii dumneavoastră, invitații dumneavoastră.

Ioan Chiorean: Ar fi enorm de multe de spus despre domnul profesor Denis Diletant, singurul om după câte cunosc, decorat de către coroana britanică de majestatea sa Regina Elisabeta cu Order of the British Empire, dar și de România cu Ordinul Serviciul Credincios de către președintele Constantinescu și ordinul Steaua României de către președintele Klaus Iohannis. Sunteți născut așadar și format în spiritul britanic, dar emoțional sunteți și români Cum se împacă cele două apartenențe?

Dennis Deletant: Cred că e dorința stă de a înțelege pe oameni, pentru că de fapt eu m am născut într o familie de muncitori, bunicul meu dinspre mama era cfr-ist, celălalt bunic era agricultor și eu aveam sensibilitate pentru oameni, să zicem mai puțin avantajati. M-a atras situația, adică de a cunoaște cum oamenii mai oameni mai simpli văd puterea, care sunt urmările numitul politici în viața lor, pentru că de obicei acești oameni sunt neglijați de mass media și isi duc mai departe viața într un mod liniștit.
Pentru mine în România m a atras din prima mea vizită ’65 prin faptul că în Anglia de exemplu mă nu se cunoștea mai nimic despre istoria României și în al doilea rând despre efectele impunerii comunismului în România după cel de-al doilea razboi mondial și singurul lucru adică singur mijloc pentru mine să încerc să înțeleg cum trăiau oamenii, care au fost efectele unei politicii guvernamentale, a fost să vin și să încep să stau de vorbă cu oamenii să vizitezi țară respectiva.

Ioan Chiorean: Indrăznesc să spun că sunteți un personaj providențial pentru România, ați fost voci în favoarea României în acest zbuciumat secol 20. Chiar Majestatea sa, suveranul Charles al III-lea al treilea și dumneavoastră sunteți legat afectiv de România.
Cum se vede acum viitorul României și al Balcanilor, pentru că din nou trăim vremuri tulburi, avem un război la graniță.

continuarea in cadrul interviului – transcriere KPTV MEDIA PROMOTION

Articole asociate

ÎNTÂLNIRI INFORMALE – EP.6 | prof. dr. WILHELM DANCĂ

Redactia

Sunet si Lumini | Care a fost prima piesa difuzata la un radio din Romania? Un podcast cu DJ VASILE

Redactia

ÎNTÂLNIRI INFORMALE – EP.4 | cu profesorul Marius Turda

Redactia

ÎNTÂLNIRI INFORMALE – EP.3 | CRISTIAN TUDOR POPESCU

Redactia

Sabin Gherman | De ce e faină Secuimea. Miert olyan vagány Székelyföld

Redactia

ÎNTÂLNIRI INFORMALE – EP.2 | Dr. Osváth Pál – DIPLOMAT

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more