Un director executiv Samsung spune că conectivitatea prin satelit va fi disponibilă pe telefoanele sale de top anul viitor.
Se pare că Samsung va adăuga funcții de satelit la Galaxy S24.
După cum relatează site-ul SamMobile, Park Yong-in de la Samsung a confirmat la 2023 Semiconductor Expo (SEDEX) că conectivitatea prin satelit va fi disponibilă pe telefoanele emblematice ale companiei anul viitor. El nu a dat detalii, dar următorul mare telefon vedetă pentru Samsung va fi, probabil, seria Galaxy S24 (S23 a debutat în februarie).
La scurt timp după lansarea S23, Samsung a anunțat că dezvoltă o tehnologie de modem care va permite comunicarea prin satelit. La momentul respectiv, nu a oferit detalii, cum ar fi vitezele de transfer de date. Dar compania a declarat că a simulat comunicarea prin satelit 5G prin intermediul unui modem Exynos 5300, care se pare că este utilizat în telefonul Google Pixel 7.
Apple a introdus conectivitatea prin satelit cu iPhone 14 anul trecut. Funcția le permite utilizatorilor să contacteze serviciile de urgență în situații în care s-ar putea să nu existe conectivitate celulară sau Wi-Fi, cum ar fi persoanele care se pierd sau sunt rănite în timpul unei drumeții în zone îndepărtate.
Emergency SOS de la Apple le pune oamenilor întrebări despre situația lor și apoi transmite aceste informații către un centru de releu, de unde sunt apoi trimise către serviciile de urgență. Luna trecută, a adăugat asistența rutieră prin satelit, care apelează asistența rutieră prin satelit la AAA în loc de 911 pentru cei care au probleme cu mașina.
În timp ce implementarea tehnologiei de către Samsung ar putea funcționa în mod similar, compania a lucrat, de asemenea, conform rapoartelor, la posibilitatea ca utilizatorii să trimită și să primească mesaje de orice fel prin satelit, nu doar în situații de urgență, relatează 9to5Mac.
De la lansarea sa, serviciul Apple a fost responsabil pentru salvarea mai multor persoane din situații periculoase, inclusiv a unei familii care a fost prinsă în timpul incendiilor recente din Maui.
SURSA: PCmag Foto: Nik Ramzi Nik Hassan on Unsplash