Opiniile politice, funcțiile corporale și chiar moartea sunt cele mai împărtășite subiecte online, potrivit unui nou sondaj.
Împărtășirea vieții private online poate părea o activitate distractivă și inofensivă, dar un nou sondaj realizat de Secure Data Recovery arată că cei care vă urmăresc s-ar putea să nu aprecieze tot ceea ce împărtășiți.
Oamenii au idei bine definite despre ce este potrivit să postezi online și ce nu, pe baza datelor colectate de la peste 1.000 de respondenți din toate generațiile.
De exemplu, majoritatea oamenilor se simt confortabil să împărtășească informații obișnuite despre ei înșiși: prenumele (78%), ziua de naștere (67%), orașul natal (59%) și vârsta (57%). Alte elemente sunt considerate mai personale: Mai puțin de 20% sunt dispuși să împărtășească o fotografie a casei lor, detalii despre sănătate sau situația financiară.
Atunci când vine vorba de împărtășirea online a evenimentelor de viață și a etapelor importante, oamenii sunt cel mai probabil să posteze despre vacanțe personale (55%), absolvire (32%) și decese (29%). Divorțul și avorturile spontane, însă, sunt aproape excluse, doar 3% și, respectiv, 1% declarând că se simt confortabil să împărtășească aceste subiecte.
Bineînțeles, există o diferență între a împărtăși și a exagera. Atunci când li s-a prezentat o listă de subiecte, majoritatea respondenților au marcat opiniile politice (53%), viața cotidiană banală (48%) și funcțiile corporale (42%) ca fiind primele trei tipuri de informații cel mai des împărtășite în exces.
Copiii au ocupat locul al patrulea, cu 41%, dar atunci când respondenții au răspuns la o întrebare directă privind faptul dacă părinții își povestesc prea mult despre copii, trei sferturi dintre ei au fost de acord cu aceasta (75%) – unul dintre cele mai ridicate niveluri de consens găsite în cadrul studiului.
Cu toate acestea, părinții par să fi înțeles deja acest mesaj, iar fiecare generație postează mai puțin despre copiii lor. Generația X, care are în prezent între 43 și 58 de ani, postează cel mai mult despre copiii lor online (45%), în comparație cu generația boomers (27%) și cu cei din generația millennials (25%).
Postarea online a oricăror informații personale prezintă riscuri de securitate, iar un sfert dintre respondenți (24%) au declarat că nu își configurează aplicațiile de socializare ca fiind private (ceea ce înseamnă că oricine poate vedea conținutul lor.) Pentru mai multe informații despre cum să vă protejați datele online, iată cele mai bune sfaturi ale PCMag pentru a evita furtul de identitate, hackerii și vânzarea datelor dvs. private către companii terțe.