bloctgm
Primăria Tg.Mureş

Se inventariază starea blocurilor de locuințe din Târgu Mureș.

Bloc cu bloc, aşa vor parcurge oraşul angajații firmei bucureștene pe care Primăria Târgu Mureș a contractat-o pentru a face o hartă a stării blocurilor de locuinţe din reședința de județ. Este bine de știut, însă, că nu vor intra în apartamente pe durata studiului aprofundat, preconizat a dura aproape un an.

Și în Târgu Mureș, înregistrarea și evidența stării locuințelor de bloc s-a realizat pe baza unui model din București. Florian Moldovan, directorul ADP din cadrul Primăriei Târgu Mureș, declarat pentru portalul de limbă maghiară Székelyhon, că un studiu similar a fost realizat într-o zonă a Bucureștiului, şi care a condus la identificarea tuturor blocurilor de locuințe și a stării acestora.

“Ca urmare a studiului efectuat acolo, au primit un împrumut favorabil de la Banca Mondială pentru izolarea clădirilor care nu erau eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, vrem să facem acum un inventar al blocurilor de locuințe, pentru a ști exact în ce stare se află blocurile din Târgu Mureș și pentru a afla exact dacă sunt unele care sunt în pericol de prăbușire, dacă trebuie consolidate fundațiile și câte trebuie izolate”

Florian Moldovan – director ADP din cadrul Primăriei Târgu Mureș

Ce se înregistrează?

În timpul studiului, personalul firmei contractante va contacta în principal asociațiile de proprietari și administratorii de scări, dar nu va intra în casele personale. Aceștia notează când a fost construit blocul de locuințe, starea actuală a subsolurilor, a structurilor de susținere, a acoperișurilor, dacă sunt izolate și, dacă au lifturi, în ce stare sunt acestea.

De asemenea, aceștia notează, printre altele, suprafața apartamentelor din fiecare scară. Scopul studiului, care va dura 11 luni, este de a oferi Primăriei Târgu Mureș o evidență exactă a blocului de locuințe, pentru a o putea folosi atunci când solicită fonduri europene sau alte tipuri de subvenții și credite bancare preferențiale.

După cum se știe, în ultimii ani, Primăria Târgu Mureș a izolat zeci de clădiri de blocuri cu fonduri naționale și europene, prin contribuția locuitorilor. Recent, consiliul local a adoptat o nouă listă de peste cincizeci de scări, care urmează să fie izolate în cadrul planului național de restaurare (PNRR).

SURSA: Szekelyhon

Articole asociate

Bani Europeni pentru Târgu Mureș.

Redactia

Bilanțul primarului Soós Zoltán: Patru ani de schimbări la Târgu Mureș.

Redactia

Toaletarea arborilor continuă în Târgu Mureș.

Redactia

Dinamica demografică din Târgu Mureș în 2024.

Redactia

Școala „Tudor Vladimirescu” din Târgu Mureș, modernizată energetic.

Redactia

Anunțuri importante pentru perioada sărbătorilor în Târgu Mureș!

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more