Parcare Aleea Hateg
Primăria Tg.Mureş

Un pas important spre construcția unei parcări rezidențiale în Târgu Mureș.

Dacă în decembrie anul trecut primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, a anunțat în cadrul emisiunii online One2One, că autoritățile locale din Târgu Mureș au demarat procedurile pentru construirea a șapte parcări supraetajate în cartiere și a unei parcări subterane în zona centrală, iată că a venit şi momentul unui anunţ important referitor la acest subiect pe pagina de facebook a edilului şef.

Studiul de fezabilitate pentru parcarea situată pe Aleea Hațeg este gata. Clădirea cu patru etaje si care va oferi 366 de locuri de parcare, va avea suportul municipalităţii pentru a începe lucrările de construcție cât mai curând posibil.
De precizat că în intenţia municipalităţii stă o strategie de plată în aceste parcări supraetajate, aşa cum preciza edilul în cadrul aceleiasi emisiuni, dar cu o taxa mult mai mică comparativ cu parcarea autoturismului lângă bloc, unde va exista o taxă mai mare de plătit, dupa cum menţiona edilul în emisiunea online.

”Sunt foarte multe observații care ne vin, de ce au unii patru mașini, noi nu putem din păcate să reglementăm numărul mașinilor per familie, dar dacă o să avem suficiente locuri de parcare, în parcările supraetajate taxa de parcare va fi mult mai mică, iar cine dorește să parcheze lângă bloc mașina evident va avea o taxă mai mare de plătit și așa vom reuși cumva să rezolvăm problema parcărilor din cartiere”

Soós Zoltán – în cadrul emisiunii online One2One.

Dar a mai precizat primarul municipiului Târgu Mureș, Soós Zoltán, că până nu se găsește o soluție tehnică, viabilă, nu are rost să se introducă taxe în zona de cartiere, doar după ce se poate oferi alternativă populației, a mai precizat edilul şef.

SURSA: FB Soos Zoltan şi One2One

Articole asociate

Anunțarea Proiectelor Câștigătoare în Concursul de Bugetare Participativă din 2024.

Redactia

Marcaje Rutiere Renovate pe Străzile Principale din Târgu Mureș.

Redactia

Containerele Selective SMART își Fac Debutul în Târgu Mureș.

Redactia

Optimizarea Traficului în Târgu Mureș Prin Semafoare Inteligente.

Redactia

Primăria Târgu Mureș plantează noi arbori în zona liceului Avram Iancu.

Redactia

În Târgu Mureș, Ultimii Stâlpi cu Semafoare Vechi Sunt Demontați în Această Săptămână.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more