ACTUALITĂŢI

Comisia Europeană anunţă un ajutor de 3,5 miliarde de euro pentru ţările membre care primesc refugiaţi ucrainieni.

  • Comisia Europeană a direcţionat 3,5 miliarde de euro către ţările UE pentru a le ajuta în primirea şi sprijinirea refugiaţilor ucrainieni.
  • Banii merg către hrană, cazare, sănătate, educaţie, locuri de muncă.
  • Contribuția UE va atenua povara asupra bugetelor publice ale statelor membre deoarece cheltuielile care pot fi acoperite sunt eligibile retroactiv de la data invaziei Ucrainei.

Comisia Europeană anunţă un ajutor de 3,5 miliarde de euro pentru ţările membre care primesc refugiaţi ucrainieni.

Contribuţia UE vrea să atenueze presiunea pe care bugetele ţărilor din blocul comunitar o resimt în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina, momentul în care ucrainienii au început să plece din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene

UE este solidară cu Ucraina în faţa invaziei Rusiei, dar şi cu statele membre, care fac un efort de a-i primi pe cei care fug din calea războiului. Avem încă o dovadă clară a solidarităţii noastre – fondurile de coeziune – care merg către cei în nevoie”, a declarat Elisa Ferriera, Comisarul pentru coeziune şi reforme. 

Persoanele care fug de războiul din Ucraina au nevoie de sprijin imediat pentru a-și reface viața în siguranță. Cu aceste plăți în avans, statele membre pot oferi celor care au nevoie de ele hrană, cazare, asistență medicală, educație, ajutor pentru a avea acces la locuri de muncă și multe altele”,

Nicolas Schmit – Comisarul pentru locuri de muncă și drepturi sociale,

Pe scurt, este vorba despre un ajutor de pre-finanţare a statelor membre pentru a-i primi şi integra pe refugiaţii din Ucraina. Milioane de oameni şi-au părăsit, poate definitiv, casele. România primeşte, astfel, fonduri în valoare de 450.119.357 €.

Mai mult decât ţara noastră primeşte Polonia – 562.098.072 €, fiind destinaţia către care s-au îndreptat cei mai mulţi dintre refugiaţi, momentan. Rămâne însă de văzut dacă banii vor fi suficienţi şi cum vor fi „instrumentalizaţi” de către autorităţi.

Sursa: AlephNews

Articole asociate

Două noi puncte de trecere a frontierei între Ungaria și România.

Redactia

Oradea, municipiul reședință al județului Bihor, intenționează să declare transportul aerian internațional de pasageri drept serviciu public.

Redactia

Din toamnă, zboruri regulate între Braşov şi Budapesta.

Redactia

Prefect și subprefect noi în județul Mureș.

Redactia

Un azil din Bărdeşti stârneşte groază, furie şi demisii. Marcel Ciolacu, premierul ţării: ,,anumite instituţii care nu funcţionează trebuie desfiinţate”

Redactia

Descoperire remarcabilă: Viermii care au înviat după 46.000 de ani

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more