Se așteaptă ca Spotify să-şi suspende complet toate serviciile din această țară până la începutul lunii aprilie.
Spotify a devenit cea mai recentă companie americană de tehnologie care și-a suspendat serviciile în Rusia din cauza consecințelor invaziei Ucrainei de către această țară.
Vineri, Spotify a declarat că nu a avut de ales decât să părăsească piața rusă, invocând o nouă lege din această țară care, în esență, scoate în afara legii jurnalismul independent.
Legea, aprobată la începutul acestei luni, împuternicește autoritățile ruse să încarcereze pe oricine pentru răspândirea unor presupuse informații false despre invazia Kremlinului în Ucraina. Ca răspuns, numeroase organizații de știri, printre care The New York Times și CNN, și-au retras jurnaliștii din Rusia sau și-au suspendat emisiunile în această țară.
Multe alte companii tehnologice americane și-au suspendat deja afacerile în Rusia pentru a protesta față de invazia Ucrainei de către această țară. Cu toate acestea, compania Spotify, cu sediul în Suedia, a încercat să își mențină serviciile online în Rusia, invocând necesitatea de a aduce utilizatorilor din această țară știri demne de încredere. Pe lângă muzică, Spotify este un furnizor important de podcasturi.
“Din nefericire, legislația adoptată recent care restricționează și mai mult accesul la informații, elimină libertatea de exprimare și incriminează anumite tipuri de știri pune în pericol siguranța angajaților Spotify și, posibil, chiar a ascultătorilor noștri. După ce am analizat cu atenție opțiunile noastre și circumstanțele actuale, am ajuns la decizia dificilă de a ne suspenda complet serviciile în Rusia.”
a declarat compania într-un comunicat.
Spotify va avea nevoie de timp pentru a-și reduce serviciile pentru Rusia, dar compania se așteaptă ca suspendarea să intre în vigoare la începutul lunii aprilie. Spotify a suspendat deja noile înscrieri pentru serviciul Premium cu plată la începutul acestei luni. Restricțiile recente de plată împotriva pieței rusești au forțat, de asemenea, compania să treacă toți abonații locali la serviciul gratuit bazat pe reclame.
SURSA: PCmag