TEHNOLOGIE

O dronă oceanică captează pentru prima dată imagini din interiorul unui uragan.

NOAA și Saildrone colectează date științifice din interiorul uraganului Sam.

Saildrone Explorer SD 1045 – foto NOAA

Saildrone Inc. și NOAA (Administrația Națională Oceanică și Atmosferică din SUA) au lansat primele imagini video adunate de un vehicul de suprafață fără echipaj (USV) din interiorul unui uragan major care se bătea peste Oceanul Atlantic. 

Saildrone Explorer SD 1045 a fost direcționat în mijlocul uraganului Sam, un uragan de categoria 4, care se află în prezent prin  Oceanul Atlantic. SD1045 se luptă cu valuri de 15 m și vânturi de peste 200 km/h pentru a colecta date științifice critice și, în acest proces, ne oferă o imagine complet nouă a uneia dintre cele mai distructive forțe ale Pământului. SD 1045 face parte dintr-o flotă de cinci “uragan” Saildron care au funcționat în Oceanul Atlantic în timpul sezonului uraganelor, adunând date non-stop pentru a ajuta la înțelegerea proceselor fizice ale uraganelor. 

YouTube player

“Saildrone merge acolo unde nici o navă de cercetare nu s-a aventurat vreodată, navigând direct în ochiul uraganului, adunând date care ne vor transforma înțelegerea asupra acestor furtuni puternice. După cucerirea Oceanului Arctic și Sudic, uraganele au fost ultima frontieră pentru supraviețuirea Saildrone. Suntem mândri că am proiectat un vehicul capabil să funcționeze în cele mai extreme condiții meteorologice de pe pământ. ”

Richard Jenkins – fondator și CEO al Saildrone.
YouTube player

Saildrones furnizează date direct Laboratorului de mediu marin al NOAA și Laboratorului Oceanografic și Meteorologic Atlantic, partenerii Saildrone în această misiune.

SURSA: NOOA

Articole asociate

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării Lansează Achiziția pentru Cloudul Guvernamental Dedicat.

Redactia

Platforma X intenționează să lanseze o aplicație de streaming asemănătoare cu YouTube.

Redactia

Google ar putea înlocui unii angajați umani cu inteligență artificială.

Redactia

Inovație Google: Waymo Adaugă Taxiuri Fără Șofer în Flotă.

Redactia

Samsung prezintă funcțiile de satelit de pe Galaxy S24

Redactia

Noua Piesă Beatles ‘Now and Then’ Finalizată cu Ajutorul Tehnologiei AI.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more