TEHNOLOGIE

Europa dorește ca toate dispozitivele (inclusiv iPhone-urile) sa utilizeze pentru încărcare porturi USB-C.

De asemenea, Comisia Europeană dorește ca încărcătoarele să fie vândute separat.

Comisia Europeană (CE) a decis să continue să facă porturile USB-C obligatorii pe toate dispozitivele, ceea ce pentru cei de la Apple poate fi o durere de cap majoră, avand in vedere ca acestia folosesc portul Lightning.

O propunere prezentată de CE va actualiza Directiva privind echipamentele radio, astfel încât să armonizeze porturile de încărcare și tehnologia de încărcare rapidă. Înseamnă că USB-C va deveni portul necesar pe toate dispozitivele vândute în Uniunea Europeană, care include smartphone-uri, tablete, camere, căști , boxe portabile și console de jocuri video portabile.

Majoritatea producătorilor de dispozitive Android fie folosesc deja USB-C, fie intenționează să facă trecerea de la vechiul port Micro USB în viitorul apropiat. Apple, pe de altă parte, ar trebui să schimbe portul Lightning de pe dispozitivele sale. Cu toate acestea, există o modalitate prin care Apple ar putea evita să facă asta.

Directiva revizuită privind echipamentele radio va trebui acum adoptată de Parlamentul European și Consiliu. Odată ce acest lucru este încheiat, există o perioadă de tranziție de 24 de luni pentru a permite industriei să se conformeze. Verge confirmă faptul că utilizarea obligatorie a unui port USB-C este necesară numai dacă un dispozitiv se încarcă folosind un cablu. Cu alte cuvinte, un dispozitiv care poate fi reîncărcat fără fir nu ar încălca nici o regulă, neavând un port USB-C.

Având în vedere acest lucru, Apple are cel puțin doi ani fie să cedeze și să adopte USB-C pe tot hardware-ul său, fie să elimine portul Lightning și să-și facă dispozitivele fără port și să depindă complet de încărcarea fără fir. 

Cealaltă modificare propusă de CE și una care este puțin probabil să primească plângeri din partea industriei sau a consumatorilor, este de aceea de includerea încărcătoarelor din pachetele cu dispozitive noi.

SURSA: PCmag

Articole asociate

Platforma X intenționează să lanseze o aplicație de streaming asemănătoare cu YouTube.

Redactia

Google ar putea înlocui unii angajați umani cu inteligență artificială.

Redactia

Inovație Google: Waymo Adaugă Taxiuri Fără Șofer în Flotă.

Redactia

Samsung prezintă funcțiile de satelit de pe Galaxy S24

Redactia

Noua Piesă Beatles ‘Now and Then’ Finalizată cu Ajutorul Tehnologiei AI.

Redactia

AI pe iPhone? Probabil că nu până la sfârșitul anului 2024.

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more