BUSINESS

Google va plăti Apple 15 miliarde USD pentru a rămâne motorul de căutare Safari implicit în 2021

Se știe de mult că Google plătește pentru Apple o sumă mare în fiecare an pentru a se asigura că rămâne motorul de căutare implicit pe iPhone, iPad și Mac. Acum, un nou raport al analiștilor de la Bernstein sugerează că plata de la Google către Apple ar putea ajunge la 15 miliarde de dolari în 2021, în creștere de la 10 miliarde de dolari în 2020.

Decizia Apple de a păstra Google ca motor de căutare implicit pe iPhone, iPad și Mac a fost criticată de-a lungul anilor. 

În acest moment, Google este cel mai popular motor de căutare. Susținem Google, dar avem și asistență integrată pentru DuckDuckGo și recent am lansat și suport pentru Ecosia.

Jane Horvath, directorul principal de confidențialitate global al Apple.

Plata de la Google către Apple reprezintă o cantitate semnificativă din segmentul de servicii Apple, din ce în ce mai important. Apple a pus accentul pe servicii de-a lungul anilor pentru a le arăta investitorilor că are alte modalități de a crește veniturile și profitul dincolo de vânzările de hardware.

Nota continuă să prevadă că plata se va apropia de 15 miliarde USD pentru anul fiscal 2021 înainte de a crește între 18-20 miliarde USD pentru anul 2022. În ceea ce privește motivul pentru care Google este dispus să plătească atât de mulți bani rivalului său, nota sugerează, de asemenea, că gigantul căutării „plătește probabil pentru a se asigura că Microsoft nu îl depășește”.

Dilema pentru Google este dacă plata de miliarde de dolari merită de fapt. Dacă Bing l-a înlocuit ca opțiune de căutare implicită, utilizatorii nu ar trece pur și simplu la Google oricum? Cei mai mulți dintre ei probabil ar face, dar unii nu, ceea ce reprezintă o pierdere instantanee a utilizatorilor, în mod clar, Google nu este dispus să sufere. De asemenea, merită subliniat faptul că în 2020, Google a generat 104 miliarde de dolari din venituri din căutări, potrivit CNBC.

SURSA: 9to5mac

Articole asociate

Platforma X intenționează să lanseze o aplicație de streaming asemănătoare cu YouTube.

Redactia

Proprietarul Mega Image Cumpără Rețeaua Profi.

Redactia

Ziua Forestierului și celebrarea a 70 de ani de înființarea IRUM.

Redactia

Compania austriacă, Alpla, deschide la Târgu Mureş prima sa unitate de reciclare a PET-ului din România.

Redactia

Statul maghiar a achiziţionat 49% din Vodafone Ungaria.

Redactia

Se reduce la cinci la sută TVA pentru construcția de sisteme solare sau de pompe de căldură

Redactia

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read more