Tesla a lansat oficial noul model S Plaid, iar Elon Musk a subliniat noua tehnologie a motorului electric Tesla, încărcarea mai rapidă și o mulțime de noi funcții de divertisment.
Deși producătorul auto a dezvăluit deja noua versiune a modelului S în ianuarie, nu a intrat în detalii despre multe dintre schimbările pe care le-au adus sedanului electric, mentioneaza Electrek.
Cea mai mare inovație este un nou rotor cu înveliș de carbon în noile motoare electrice, un motor extrem de eficient, mic, dar puternic.
Din câte știm, aceasta este prima dată când există un motor electric de producție cu un rotor cu înveliș excesiv de carbon. Acesta este un lucru foarte greu de făcut, deoarece carbonul și cuprul au rate de expansiune termică foarte diferite. Pentru a avea un rotor supraînvelit din carbon, trebuie să-l înfășurați cu o tensiune extrem de mare și este un lucru extrem de greu de făcut.
Elon Musk – CEO Tesla
Este o îmbunătățire masivă nu numai față de modelul original S din 2012, ci si față de cel mai recent model S Performance din 2019, care bătea deja supercar-urile pe pista de curse.
De asemenea, programul Palladium a inclus un nou pachet de baterii, pe care Musk l-a confirmat în timpul prezentării, dar nu a dat mai multe detalii despre acesta, insa a mai spus că Tesla a reușit să obțină cel mai mic coeficient de rezistență pentru orice mașină de producție cu un 0,208.
Una dintre cele mai mari surprize ale prezentării a fost noua pompă de căldură și sistemul termic din noul model S, concentratia companiei a fost pe proiectarea pompelor de căldură foarte eficiente pentru a ajuta la eficiența mașinilor sale electrice în climă mai rece – începând cu Modelul Y și mai târziu Modelul 3, acest lucru ar putea avea un impact masiv asupra performanțelor în climă rece.
Este cu 30% mai bun în intervalul de vreme rece, necesită cu 50% mai puțină energie pentru încălzirea cabinei în condiții de îngheț.
Elon Musk – CEO Tesla
Elon Musk a descris Model S Plaid drept „cea mai rapidă maşină lansată vreodată”, în condiţiile în care ajunge de la zero la 60 de mile pe oră (97 de kilometri) în 1,99 secunde şi are o autonomie de 390 de mile (627 de kilometri).
Tesla se concentrează mai întâi pe siguranță, iar producătorul auto a avut o experiență excelentă în testele de siguranță în testele de impact. Restul prezentării s-a concentrat pe interiorul noului model S, pe caracteristica „schimbare automată”, care folosește Pilotul Auto pentru a prezice ce mod de conducere (Conducere, Reverse, Neutru sau Parcare) ar trebui să utilizeze vehiculul, pe noul sistem de sunet de proiectare intern, care utilizează un nou codec audio care va avea ca rezultat întotdeauna cel mai bun sunet posibil.
Producătorul auto a proiectat si propria sa sticlă acustică, despre care CEO-ul a afirmat că va îmbunătăți foarte mult zgomotele din cabină – lucru care a fost o problemă în trecut în vehiculele Tesla si o noua interfeța de utilizator, care este acum mai personalizabilă și utilizează gesturi mai bune.
Se așteaptă ca unele modificări să se îndrepte si spre Modelul 3 și Modelul Y.
SURSA: Electrek