Omenirea s-a hotarat, pe de-o parte, să cultive culturi, pe de alta sa le foloseasca pentru băuturi
Istoricii au o teorie cum că dragostea omenirii pentru bere și alte băuturi alcoolice a fost un factor în evoluția noastră departe de grupurile de vânători nomazi și se regaseste într-o societate agrară care se stabileste să cultive recolte, pe care le-ar putea folosi pentru a produce băuturi alcoolice. Desigur, nu toată lumea voia să bea alcool.
După inventarea băuturilor alcoolice, oamenii au început să se dezvolte, să recolteze și să adune alte forme de băuturi nealcoolice. Unele dintre aceste băuturi au inclus în cele din urmă cafea, lapte și băuturi răcoritoare. Pentru a intelege istoria interesantă a mai multor dintre aceste băuturi, aveti in continuare cateva paragrafe.
Berea
Berea a fost prima băutură alcoolică cunoscută de civilizație insa, cine a băut prima bere este un element necunoscut. Într-adevăr, primul produs făcut de oameni din cereale și apă, înainte de a învăța să facă pâine, a fost berea. Băutura a fost o parte bine stabilită a culturii umane de milenii. De exemplu, în urmă cu 4.000 de ani, în Babilon, era o practică acceptată ca, timp de o lună după nuntă, tatăl miresei să-i aprovizioneze pe ginerele său cu toate alimentele sau berea pe care o putea bea.
Șampania
Majoritatea țărilor limitează utilizarea termenului de șampanie la acele vinuri spumante produse în regiunea Champagne din Franța. Această parte a țării are o istorie interesantă, in sensul ca Încă din vremea împăratului Carol cel Mare, în secolul al IX-lea, Champagne era una dintre marile regiuni ale Europei, o zonă agricolă bogată, care era renumită pentru târgurile sale. Astăzi, datorită unui tip de vin spumant la care regiunea și-a dat numele, cuvântul șampanie este cunoscut în întreaga lume – chiar dacă mulți dintre cei care cunosc băutura nu știu exact de unde provine. “
Cafeaua
Din punct de vedere cultural, cafeaua este o parte importantă a istoriei etiopiene și yemenite. Această semnificație datează de acum 14 secole, când se credea că cafeaua a fost descoperită în Yemen (sau Etiopia, în funcție de cine întrebați). Dacă cafeaua a fost folosită pentru prima dată în Etiopia sau Yemen este un subiect de dezbatere și fiecare țară are propriile sale mituri, legende și fapte despre băutura populară.
Laptele
Mamiferele cele care produc de lapte, au fost o parte importantă a agriculturii timpurii din lume. Caprele au fost printre primele animale domesticite ale omului, adaptate pentru prima dată în Asia de Vest de la forme sălbatice în urmă cu aproximativ 10.000 până la 11.000 de ani. Bovinele au fost domesticite în Sahara de Est acum vreo 9.000 de ani în urmă. Istoricii cred că cel puțin un principal motiv al acestui proces,a fost acela de a face o sursă de carne mai ușor de obținut decât prin vânătoare. Utilizarea vacilor pentru lapte a fost un produs secundar al procesului de domesticire.
Bauturile nealcoolice
Primele băuturi răcoritoare comercializate (necarbogazoase) au apărut în secolul al șaptelea. Au fost făcute din apă și suc de lămâie îndulcit cu miere. În 1676, Compagnie de Limonadiers din Paris a primit monopolul pentru vânzarea băuturilor răcoritoare cu limonadă. Vânzătorii duceau rezervoare de limonadă pe spate și distribuiau pahare de băutură răcoritoare către parizienii însetați.
Ceaiul
Cea mai populară băutură din lume, ceaiul a fost băut pentru prima dată sub împăratul chinez Shen-Nung în jurul anului 2737 î.Hr. Un inventator chinez necunoscut a creat tocătorul de ceai, un dispozitiv mic care a mărunțit frunzele de ceai în pregătirea pentru băut. Mașina de tocat ceai a folosit o roată ascuțită în centrul unei oale ceramice sau de lemn care ar felia frunzele în benzi subțiri.